1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kihaus kansanmusiikkifestivaali

Yhteistyö laajentaa Kihaus Folkia

Rääkkyläläinen kansanmusiikkitapahtuma Kihaus Folk laajentaa rohkeasti tarjontaansa. Heinäkuussa järjestettävään Kihaukseen liittyvä ohjelmisto laajenee ensimmäistä kertaa viikon ajalle yrittäjien kanssa tehtävän yhteistyön avulla.

Kansanmusiikkifestivaalin ohjelmisto on lyöty liki lukkoon. Sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu, mutta suulliset sopimukset on tehty.

- Nuoriso tulee varmasti tykkäämään. Kova nimi on tulossa, lupaa Rääkkylä Folk-yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Anttonen.

Kihausta huomattavasti suurempi kansanmusiikkitapahtuma Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on syvissä talousvaikeuksissa. Kaustisen ongelmat eivät Rääkkylässä masenna.

- Ainakin viime vuotta kun mietitään, niin noste on kova. Kun pidetään rahahanat tiukoilla ja mietitään jokaista siirtoa, mikä tehdään, niin hyvällä mallilla ollaan, sanoo Anttonen.

Kihaus Folk pitää kiinni ympärivuotisuudesta. Ensi viikolla juhlistetaan rillumarein mestarin Esa Pakarisen syntymäpäivää konsertilla. Syksyllä on tarjolla perheille suunnattu kansanmusiikki- ja kansantanssikurssi.