Savonian kampushankkeesta päätös tänään

Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän yhtymävaltuuston on määrä päättää tänään lopullisesti tomintojen keskittämisestä Technopoliksen kiinteistöön Kuopiossa.

Kuva: YLE Savo

Valtuusto käsittelee iltapäivällä yhtymähallituksen esitystä, jossa ammattikorkeakoulu vuokraisi Savilahdessa sijaitsevasta Microkadun kiinteistöstä tilat 6 000 oppilaalle ja opettajalle.

Ensimmäisessä vaiheessa, vuoden 2013 loppuun mennessä, Microkadulle aiotaan siirtää terveysalan sekä matkailu- ja ravitsemisalan toiminnot Sairaalakadun kampukselta. Vuoden 2015 loppuun mennessä tiloihin siirtyisivät Opistotiellä olevat tekniikan ja liiketalouden toiminnot.

Myös muotoilun koulutus aiotaan keskittää myöhemmin samaan osoitteeseen. Ainoastaan musiikin ja tanssin opetus jäisivät musiikkikeskukselle.

Yhteistyön ideana on myös, että Savonia saa Technopolikselta asiantuntijatukea tyhjiksi jäävien Sairaalakadun ja Opistotien kiinteistöjen jatkojalostamiseen.

Savonia-ammattikorkeakoulu on hakenut kumppania Savilahden alueelle tulevan kampuksen toteuttamiseksi sen jälkeen, kun yhteistyö Suomen yliopistokiinteistöjen kanssa kariutui liian korkeiden kustannusten takia.