1. yle.fi
  2. Uutiset

Synkän humoristinen Esa Pakarinen innoittaa joensuulaismuusikoita

Joukko joensuulaisia muusikoita tekee kiertueen rillumarein mestarin Esa Pakarisen muistolle. Lentävästä kalakukosta ja Suhmuran Santrasta tuttu Esa Pakarinen oli humoristisuudestaan huolimatta synkkäkin mies, tietävät Timo Munne ja Jari Lappalainen.

Esa Pakarinen
Pakafolk-kiertueen kokoonpano.
Pakafolk-kiertueen kokoonpano. Timo Munne edessä vasemmalla ja Jari Lappalainen takana oikealla.Promootiokuva

Joensuulaismuusikoiden konserttikiertue Pakafolk levittäytyy Pohjois-Karjalan lisäksi Kouvolaan ja Karjalan tasavaltaan. Kokoonpanolle ominaisena musiikkityylinä on folk, vaikka ripauksena on myös rockia ja kuplettiperinnettä. Esa Pakarinen ansaitsee juhlistuksen, sanoo muusikko Timo Munne.

- Kuusikymmenvuotinen kansallisesti merkittävä taiteilijaura käsittäen musiikkia ja elokuvia. Myös Pakarisen pohjoiskarjalaisuus antaa syyn kekkeröidä.

Vakavuus hauskuuden rinnalla

Esa Pakariseen yhdistetään huumorilaulut, mikä on kuitenkin vain osatotuus. Pakarisen Joensuussa viettämät nuoruusvuodet olivat ahdistavat ja avioeroja tuli koettua kaksi.

- Eniten ehkä yllätti se, että Pakarisella on ollut vakavampia ja synkempiäkin hetkiä. Minulla on ollut Pakarisesta aika yksipuolinen kuva. Nyt se on laventunut ja monipuolistunut, toteaa muusikko Jari Lappalainen.

Rillumarein mestaria Esa Pakarista muistetaan tänä vuonna monin tavoin, kun syntymästä on kulunut sata vuotta. Pakafolk-konserttikiertueen lisäksi järjestetään koko Suomea kiertävä Rillumarei-revyy. YLE Pohjois-Karjalan Radiossa muistellaan Pakarista keskiviikkona 9. helmikuuta 2011.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Janne Ahjopalo

Lue seuraavaksi