Vanhustenhoito sekoiluttaa Heinolassa

Heinolan kaupunginhallitus saa ensi viikolla ratkaistavakseen vanhusten palveluasumisen järjestelyt. Sen sijaan, että sosiaali- ja terveyslautakunta olisi tehnyt päätöksen vanhusten palveluasumisesta, se sai aikaan kaksi sivua pitkän, monimutkaisen päätöksen, josta esittelevä virkamieskään ei saa yksiselitteistä selkoa.

Heinola
YLE / Lahti

Kaupunginjohtaja Hannu Komonen haluaa nyt päätöksen kaupunginhallitukselta, jotta asiaan saadaan ratkaisu ja vanhustenhoidon jonoa puretuksi.

Heinolassa jonottaa palveluasumispaikkaa tällä hetkellä noin 30 vanhusta. Osaa heistä hoidetaan ylipaikoilla terveyskeskuksessa.

Suunnitelmana on purkaa jonoa vuokraamalla entisestä reumasairaalasta tiloja vanhuksille, jotka eivät lääketieteellisistä syistä tarvitse hoitoa terveyskeskuksen sairaalassa.

Heinola aikoo siirtää lisää vanhuksia tyhjillään oleviin reumasairaalan tiloihin. Terveyskeskuksen vuodeosastolta aiotaan siirtää Reumalle tehostettuun palveluasumiseen sellaisia vanhuksia, joilla ei ole lääketieteellisiä perusteita sairaalahoitoon.