1. yle.fi
  2. Uutiset

Skinnarilan majavat luultua vaarattomampia

Lappeenrannan Skinnarilassa asustelevat majavat pääsivät viime syksynä huomion keskipisteeksi, kun majavien kaatamat puut katkaisivat sähköt useilta tuhansilta talouksilta Lappeenrannan länsialueella. Samaiset majavat ovat talvella viettäneet aikaansa kekopesäkolmiossaan. Majavan pesästä löytyvät ruokavarasto, olohuone ja uima-allas, jossa nuoret majavat opettelevat uimaan.

Skinnarila, Lappeenranta
Skinnarilan majavien alapato on osittain auki kylmästä talvesta huolimatta.Yle Etelä-Karjala

Skinnarilan majavien elinoikeutta puolustanut Kimmo Klemola on käynyt seuraamassa majavien vointia talvellakin, vaikka pitkähampainen kaveri talvella pesässään melko tiukasti pysyykin.

- Majavat eivät ole aiheuttaneet talvella oikeastaan mitään haittoja Skinnarilan seudulle. Laduille majavat eivät ole tehneet mitään ja lähiseudun taloillekaan ei majavista harmia ole, toteaa majavan pesästä muutaman sadan metrin päässä asuva Kimmo Klemola.

Ekoarkkitehtina majava rakentaa pesänsä energiatehokkaasti, niin ettei talvehtimispaikassa turhaa tilaa ole.

- Siellä ne lähekkäin möllöttelevät. Skinnarilan majavaperheeseen kuuluu isä ja äiti, jotka ovat saattaneet olla yhdessä jo 20-30 vuotta. Sekä lapset, isommat lapset hoitavat pienempiä sisaruksiaan, kertoo majavien arjesta Kimmo Klemola.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi