1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Elokuvayhtiö Fox hyppäsi Angry Birdsin kelkkaan

Suomalainen hittikännykkäpeli Angry Birds saa tänä keväänä merkittävää vetoapua amerikkalaiselta elokuvayhtiö Foxilta. Ice Age -piirroselokuvien tekijöiden uusimman 3D-elokuvan animaatiosankarit seikkailevat Angry Birdsin uudessa versiossa.

viihde

Peliyhtiö Rovio saa myös yhdessä Foxin kanssa mainoksensa näkyviin amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -loppuottelussa sunnuntaina.

- Ei sitä ihan jokainen meidän kokoinen firma pääse Super Bowl mainokseen tai tekemään näin näkyvää yhteistyötä niinkin ison tahon kanssa kuin Fox, joten kyllä siinä on tietynlainen status toki, sanoo Rovio Mobilen toimitusjohtaja Mikael Hed.

Rovio on kasvanut kahdesti jo toimitilojensa ohi - elokuussa käyttöön otetut uudet tilat ovat nyt liian pienet ja edessä on uusi muutto. Työntekijöistäkin on pulaa, joten yhtiö on pistänyt pystyyn ohjelmoijien koulutuksen.

- Pelialalla on Suomessa noin 1 200 työntekijää ja siinä vaiheessa kun me rekrytoidaan kymmeniä niin se alkaa olla prosentuaalisesti jo aika iso osa, Hed sanoo.

Pelimaailmassa hittejä on mahdoton ennustaa ja vaarana on myös jäädä yhden hitin ihmeeksi. Roviolla ei kuitenkaan tätä pelätä. Angry Birds julkaistaan tänä vuonna myös pelikonsoleissa ja tähtäimenä on oma elokuva, tv-sarja ja oheistuotteita.

Angry Birds on noussut nopeasti ladatuimmaksi kosketusnäyttölaitteiden sovellukseksi useissa maissa. Rovion liikevaihto oli viime vuonna noin 6 miljoonaa euroa. Toimitusjohtajan mukaan tämän vuoden liikevaihto yltää 30 miljoonaan euroon.

Lähteet: YLE Uutiset / Satu Nurmio

Lue seuraavaksi