Runeberg-palkinto Raevaaran novellikokoelmalle

Tämänvuotinen Runeberg-kirjallisuuspalkinto on myönnetty Tiina Raevaaralle novellikokoelmasta En tunne sinua vierelläni. Runeberg-palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

kulttuuri
Tiina Raevaara
Heini Lehväslaiho / Kustantamo Teos

Raadin mukaan Tiina Raevaaran En tunne sinua vierelläni -novellikokoelman maailmat muistuttavat arkitodellisuuttamme, mutta niiden tapahtumat noudattavat usein unenomaista logiikkaa.

Raevaaran teos esittää eriskummallisia tapahtumia. Aina ei kuitenkaan ole selvää, johtuuko outous fiktiivisen maailman kummallisuudesta vai henkilöhahmojen mielen järkkymisestä.

Vuonna 1979 syntynyt Raevaara on koulutukseltaan geneetikko ja filosofian tohtori. Hän työskentelee myös vapaana toimittajana. Raevaaran novelleja on palkittu useissa kilpailuissa. Raevaara asuu Sipoossa ja Teos-kustantamon kirjailija.

Runeberg-voittajan valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluivat kirjailija, suomentaja ja sanataiteen opettaja Jyrki Vainonen, kulttuuritoimittaja Philip Teir ja filosofian tohtori, tutkija ja suomentaja Anna Helle. Hän toimi myös raadin puheenjohtajana.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands Svenska Författareförening -yhdistyksen kirjallisuuspalkinto. Palkinto on perustettu vuonna 1986 ja se jaetaan vuosittain Porvoossa Runebergin päivänä 5. helmikuuta.

Lähteet: YLE Uutiset