Naiset osoittivat mieltä Saudi-Arabiassa

Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa noin 40 naista on osoittanut mieltään sisäministeriön edustalla. Harvinaislaatuisessa mielenosoituksessa vaadittiin vapauttamaan ihmiset, joita pidetään vankilassa ilman oikeudenkäyntiä. Facebookissa ryhmä saudiarabialaisia on puolestaan käynnistänyt kampanjan uudistusten puolesta.

Ulkomaat

Eräs aktivisti kertoi uutistoimisto Reutersille puhelimitse, että naiset vaativat vapauttamaan ihmisiä, jotka on vangittu kampanjassa terrorismia vastaan. Monet ovat olleet pitkään pidätettyinä ilman oikeudenkäyntiä, tai heillä ei ole mitään tekemistä terroristiverkosto al-Qaidan kanssa, sanoo aktivisti Mohammed al-Qahtani.

Amnesty International ja muut ihmisoikeusaktivistit ovat syyttäneet Saudi-Arabiaa tuhansien uudistusten kannattajien pidättämisessä kampanjassa al-Qaidaa vastaan. Saudi-Arabia kiistää syytöksen.

Ryhmä saudiarabialaisia on myös käynnistänyt Facebookissa kampanjan, jossa vaaditaan muun muassa perustuslaillista monarkiaa, korruption kitkemistä, hyvinvoinnin tasaisempaa jakamista ja työttömyyden vähentämistä. 29. tammikuuta perustetussa ryhmässä oli lauantaihin mennessä runsaat 260 jäsentä.

Egyptissä ja muissa arabimaissa aktivistit ovat käyttäneet sosiaalista mediaa kootakseen tukijoita ja koordinoidakseen mieelnosoituksia.

Lähteet: Reuters