1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokonaisena paahdettua kananpoikaa kurpitsapedillä

Kevätkauden ensimmäisen menyn pääruoaksi valmistetaan kananpoikaa kurpitsapedillä. Ateria on helppotekoinen ja tehdään nimenomaan kokonaisesta kananpojasta. Ohje on neljälle.

Voita & Sokeria
Kokonaisena paahdettua kananpoikaa
YLE

Tarvitset:

1 kokonainen kananpoika (n. 1,5kg)

oliiviöljyä

1 myskikurpitsa (Butternut-kurpitsa)

2 punasipulia

hunajaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

tuoretta timjamia

Maustevoi:

50 g voita

tuoretta timjamia

3 valkosipulin kynttä

1 sitruuna

suolaa

mustapippuria

Lisäkkeeksi:

Basmatiriisiä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja timjami sekä raasta sitruunan kuori. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Irroita varovasti sormella kananpojan nahka lihasta kuitenkaan sitä rikkomatta ja hiero maustevoi kananpojan nahan alle. Sido kananpojan koivet tiukasti yhteen sekä sivele pinta oliiviöljyllä.

Kuori myskikurpitsa veitsellä sekä poista siemenet. Pilko suurehkoiksi palasiksi. Kuori punasipulit ja paloittele ne lohkoiksi. Laita kasvikset laakeaan uunivuokaan, lisää kasvisten päälle oliiviöljyä, tuoretta timjamia sekä hunajaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta kananpoika kasvisten päälle rintapuoli ylöspäin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 60-80 minuuttia kunnes kananpoika on kauniin värinen ja kasvikset kypsiä. Kokeile kananpojan kypsyyttä työntämällä veitsen kärki kananpojan koipeen. Jos ulostuleva neste on kirkasta, kananpoika on kypsä.

Tarjoile halutessasi riisin kera.

Ohje: Maria Jokela

Lue seuraavaksi