1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Ylen Kotikadun tähti kesäteatterin vetonaulaksi

Ylen Kotikatu-draamasarjassa vuodesta 2003 lähtien näytellyt Ria Kataja tähdittää ensi kesänä Hämeenlinnan Kesäteatterin musiikkinäytelmää Kirkan lahje. Kataja urakoi näytelmän kaikki naisroolit.

Taivaan tulet -tv-sarjan poliisit. Vasemmalta näyttelijät Vesa Kietäväinen, Ria Kataja ja Kari Väänänen. Kuva: Arto Liiti

Hämeenlinnan Kesäteatterin ensin kesän näytelmän päätähti on useista suosituista televisiosarjoista tuttu Ria Kataja. Parhaiten hänet tunnetaan Niina Luotolan roolista Ylen draamasarjassa Kotikatu, jossa hän on näytellyt vuodesta 2003 lähtien.

Kataja on mukana myös draamasarjassa Taivaan tulet, jossa hän esittää Rauni Viherkoskea sekä sketsisajassa Ketonen & Myllyrinne.

Hämeenlinnan kesäteatterin näytelmästä hän on innostunut.

- Ohjaaja Otto Kanervan ei tarvinnut kuin kertoa näytelmä nimi ja se riitti. Päätin lähteä mukaan ihan intuitiolla, sanoo Kataja sanoo teatterin tiedotteessa.

Kataja joutuu urakoimaan esityksen kaikki naisroolit. Hän esiintyy muunmuassa nuorena tyttönä rippileirillä, nuorena naiseena 70-luvulla sekä äitinä 90-luvulla.

Ria Kataja näytteli kesäteatterissa viimeksi vuonna 1999 Suomenlinnan Decamerone-tuotannossa. Hänen viimeisin teatterityönsä on Juha Jokelan käsikirjoittama ja ohjaama Esitystalous, joka pyöri Espoon kaupunginteatterissa viime vuonna.

Hämeenlinnan kesäteatterin Kirkan lahkeen muissa rooleissa nähdään Petja Lähde, Tatu Siivonen sekä joukko avustajia. Näytelmän ohjaa Otto Kanerva ja kapellimestarina toimii Antti Vauramo. Näytelmän on käsikirjoittanut Esko Janhunen.

Kirkan lahkeen ensi-ilta on heinäkuun 14. päivä Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa.