Yle haluaa näyttää myös SVT Worldia FST5:llä

Yleisradio hakee toimilupaa SVT Worldin näyttämiseksi YLE FST5:n kanavalla. SVT Worldin ohjelmaa on tarkoitus lähettää silloin, kun FST5 ei esitä omaa ohjelmaansa. Asiasta päätti Ylen hallintoneuvosto kokouksessaan tänään tiistaina.

Kotimaa

Jos hallitus hyväksyy toimiluvan, SVT Worldia voi katsoa vapaasti ensi syyskuun alusta lähtien. Tällä hetkellä sen katsomiseen tarvitaan maksukortti.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Sasin mukaan ruotsinkielisten kanavien siirtäminen samalle kanavapaikalle tuo Ylelle säästöjä.

- Näin osoitamme, että pohjoismainen yhteistyö on Ylelle tärkeää ja erityisen tärkeää se on Ruotsin SVT:n kanssa. Samalla turvaamme SVT Worldin tulevaisuuden Suomessa ja myös meidän kanavistamme kootun, ulkosuomalaisille suunnatun TV Finlandin jatkon Ruotsissa, Sasi sanoo.

Svenska Ylen johtaja Annika Nyberg Frankenhaeuserin mukaan vielä on liian aikaista sanoa, miltä tuleva ohjelmakaavio näyttää.

- Jos suunnitelma toteutuu, voimme ensi syksystä alkaen tarjota korkealaatuista ruotsinkielistä sisältöä huomattavasti enemmän kuin tähän asti, Nyberg Frankenhaeuser lupaa.

Lähteet: YLE Uutiset