Pitopohjasukset hurmasivat Helenan

Peltosen ja Karhun uudenlaiset pitopohjasukset nostavat suosiotaan harrastajahiihtäjien keskuudessa. Rovaniemeläinen Helena Ollonqvist on hiihtänyt Peltosen Nanogrip -suksilla kauden alusta saakka ja on ollut hyvin tyytyväinen suksiinsa.

sukset
Helena Ollonqvist on tyytyväinen suksiinsa
Helena Ollonqvist ja koirat Lulu & LakuYLE / Sirpa Hanhivaara

Viime vuonna markkinoille tulleet Peltosen Nanogrip -sukset olivat Helenan tähtäimessä jo viime vuonna, mutta niitä ei löytynyt vuoden vaihteen jälkeen mistään Pohjois-Suomen urheiluliikkeestä eikä laskettelukeskusten kaupoista. Tämän kauden alussa Helena lähti liikkeelle ajoissa ja hankki suksensa paikallisesta urheiluvälinekaupasta. Asiantuntijan avulla valitut sukset ovat pelanneet erittäin hyvin.

- Nämä on aivan loistavat verrattuna niihin entisiin pitopohjasuksiin, jotka olivat kyllä kunnon sukset. Niillä kunto nousi kun alamäkeenkin piti hiihtää. Näissä on se luisto hyvä, hekumoi tyytyväisyyttään Helena.

Helena pyrkii hiihtämään vuosittain 500 kilometriä ja viikoittain kolmesta neljään kertaan. Nyt hän käyttänyt suksia myös yli 10 asteen pakkasella ja ollut tyytyväinen luistoon. Kuvan otto aamuna pakkasta oli yli 20 astetta ja sukset luistivat ja pitivät edelleenkin hyvin.

Joka kelin sukset

- Nanogrip -suksien pito on hyvä heti hiihdon alusta saakka ja luisto optimoituu muutaman hiihdetyn kilometrin jälkeen. Nanoteknologian huippuratkaisujen ansiosta suksen pohja reagoi ja mukautuu erilaisiin sääolosuhteisiin täyttäen harrastehiihtäjän tarpeet, valmistajan kotisivuilla kerrotaan.

Uuden teknologian pitopohjasukset ovat Helenan mielestä sunnuntaihiihtelijän unelmasukset, kun ei tarvitse välittää voitelusta. Hiihtotekniikka on hieman erilainen pitopohjasuksilla, kun pitoa ei tarvitse hakea vaan se on tasainen ja aina samanlainen.

- Tekniikan kyllä oppii ja hiihtämisestä voi nauttia, Helena toteaa

Sukset ovat lähes huoltovapaat. Niitä puhdistetaan suksille sopivilla puhdistusaineella tarpeen mukaan. Suksilla voi hiihtää noin 2000 km, jonka jälkeen ne voi lähettää tehtaalle huollettavaksi.

Karhun tuotemerkki on Optigrip ja Peltosen Nanogrip. Suksien profiilit vaihtelevat ja harrastajahiihtäjälle on erilaisia vaihtoehtoja tarjolla. Hinnoiltaan sukset vaihtelevat vaativuuden mukaan 100 - 370 euroon.

Ollonqvistit ostivat latukoneen ja vetävät latua Norvajärven jäälle. Helena toivottaa muitakin ladulle hiihtelemään.

Lähteet: YLE Lappi / Sirpa Hanhivaara