1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Valtio herättelee suolakeskustelua

Valtion ravitsemusneuvottelukunta herättelee keskustelua suomalaisten liiasta suolan käytöstä. Erityisesti teollisuuden elintarvikkeissa suolan vähentäminen voisi olennaisesti alentaa suomalaisten verenpainetasoa, sanoo neuvottelukunnan puheenjohtaja Pekka Puska.

terveys

Elintarviketeollisuuden mukaan suomalaiset voivat vähäsuolaisilla ostopäätöksillä kasvattaa vähäsuolaista tuotevalikoimaa. Esimerkiksi tuotteiden sydänmerkki annetaan muun muassa natriumin määrän pohjalta.

Vaikka suolan käyttö on vähentynyt vuosikymmenten aikana, se on yhä suosituksia suurempaa. Suurimpia suolan lähteitä ovat viljatuotteet ja liharuuat.

- Meillä on vähintään yhtä paljon kuin diabetestapauksia kohonneen verenpaineen omaavia henkilöitä, joilla on diabeetikkojen tapaan merkittävästi lisääntynyt riski vakaviin sydän- ja verisuonisairauksiin, toteaa ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja Pekka Puska.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi