1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailman suurimman peiton virkkaus alkaa

Jyväskylän Aren aukiolla sai maanantaina alkunsa maailman suurin virkattu peitto. Marttojen tilkkurekka-kiertue kerää virkattuja tilkkuja ympäri Suomen. Suurimmalla peitolla tähdätään Guinnessin ennätysten kirjaan ja hyväntekeväisyyteen.

Sängynpeite
Raila Paavola / YLE

Jyväskylässä alettiin maanantaina virkata maailman suurinta tilkkupeittoa. Marttojen tilkkurekka-kiertue alkaa Aren aukiolta ja käy kahdellatoista paikkakunnalla. Kiertueen aikana Martat haluavat kertoa, miten ihminen voi arjen keskellä hidastaa elämäänsä kiireen keskellä ja nauttia arjen pienistä asioista.

Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kertoo, että tilkkupeittotalkoilla tähdätään Guinnesin ennätysten kirjaan. Peitto on tarkoitus syksyllä levittää Helsingin tuomiokirkon portaille ja jakaa sitten pieniksi peitoiksi. Pienet peitot annetaan hyväntekeväisyyteen ja niiden uusi koti löytyy kaikista heikoimmassa asemassa olevien perheistä.

Maailman suurimman peiton lopullista kokoa ei etukäteen pystytä arvioimaan, sanoo toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

- Uskomme, että siitä tulee valtava, varmasti tuomiokirkon portaat peittyvät. Viime vuonna kudoimme 60 000:lle vastasyntyneelle lapselle pienet sukat ja sukkia tuli yli tarpeiden. Uskoisin, että taas kun marttahenkiset ihmiset ovat liikkeellä, niin peitosta tulee valtava ja sitten jää haasteeksi miten toimitaan, kun paloja harsitaan yhteen ja taas erotellaan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi