Monivedon pelaajat selättivät Veikkauksen oikeudessa

Korkein oikeus on tuominnut Veikkauksen maksamaan kiistellyt voittorahat Monivetoa pelanneille miehille. Veikkaus joutuu maksamaan kahdelle miehelle kummallekin 26 000 euron voittorahat korkoineen.

urheilu

Miehet pelasivat Monivetoa Ruotsin jalkapallon pääsarjan tuloksista elokuussa 2006. Hammarby-Djurgården –ottelu jouduttiin lopettamaan kesken kaiken tilanteessa 0-3, kun kotijoukkueen kannattajat ryntäsivät kentälle.

Ruotsin sarjan sääntöjen mukaan tulokseksi vahvistettiin 0-3, jota myös mieskaksikko oli veikannut.

Veikkaus kuitenkin vetosi omiin sääntöihinsä ja katsoi, että keskeytetty ottelu jäi ilman tulosta. Veikkaus palautti ainoastaan pelatut rahat veikkaajille.

Miehet hävisivät oikeuskamppailunsa käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. Korkein oikeus kuitenkin totesi, että Moniveto-pelin säännöt ovat tulkinnanvaraisia ja Veikkaus saa kärsiä haitalliset seuraamukset laatimiensa sääntöjen tulkinnanvaraisuudesta. KKO totesi myös, että tulkinnanvaraisuuksien takia huolellakaan sääntöihin perehtyvä Moniveto-pelaaja ei välttämättä ymmärrä sääntöjen tarkoitusta Veikkauksen tavoin.

Veikkauksen mukaan pelien sääntöihin on jo tehty joitain täsmennyksiä ja muutoksia, ja niitä käydään läpi vielä uudelleen. Sääntöjä arvioidaan erikseen myös yksittäisten urheilulajejen, kuten jalkapallon ja mäkihypyn osalta.

Lähteet: YLE Uutiset