1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesikulkuneuvot

Suuret purjelaivat palaavat Turkuun elokuussa

Maailman suurimpia purjelaivoja nähdään jälleen Turussa kulttuurivuoden kunniaksi. Tulonsa ovat varmistaneet jo yli satametriset kaunokaiset Sedov, Kruzenshtern, Mir sekä Dar Mlodziezy.

Tall Ships' Races Baltic 2009 Turku Kuva: YLE / Lassi Lähteenmäki

Suuret purjelaivat saapuvat jälleen Turun Aurajokeen elokuussa, kun The Culture 2011 Tall Ships Regatta - tapahtuma pyörähtää käyntiin. Sail Training International (STI) järjestää tapahtuman yhdessä Turun kaupungin kanssa Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi.

Jo nyt on varmistunut, että Turussa nähdään todella isoja laivoja. Tulonsa ovat varmistaneet maailman suurin purjealus, nelimastoparkki Sedov (Venäjä, 122 m) sekä toiseksi suurin alus, nelimastoparkki Kruzenshtern (Venäjä, 113 m).

Lisäksi Turussa nähdään mm. Mir (Venäjä, 109 m) ja Dar Mlodziezy (Puola, 109 m). Myös fregatti Shtandart (Venäjä, 35 m) on tulossa tapahtumaan. Alus on kopio Pietari Suuren laivasto fregatista vuodelta 1703.

Vuoden 2011 tapahtuma starttaa Liettuan Klaipedasta, josta alukset purjehtivat Turkuun. Suomesta alukset jatkavat Puolan Gdyniaan, joka on kilpailun päätesatama. Turussa alukset ovat 26. - 28. elokuuta. Tapahtumaan ja aluksille pääsee tutustumaan ilmaiseksi.

Turku on toiminut Tall Ships' Races -purjelaivatapahtuman isäntänä aiemmin vuosina 1996, 2003 ja 2009. Tapahtuma on joka kerta kerännyt satoja tuhansia tyytyväisiä kävijöitä ympäri maata.