Reumalasten hoitoon oli liian pienet resurssit

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on lisännyt työntekijöitä reumaa sairastavien lasten hoitamisessa. Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen mukaan sairaanhoitopiirillä oli liian pienet reumalasten hoitoresurssit viime lokakuussa. Myös lasten vanhemmat ovat olleet huolissaan hoidosta.

nivelreuma
Varpaita kosketellaan
YLE Keski-Suomi

Kun Heinolan Reumasairaala lakkautettiin, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin resurssit reumalasten hoitoon olivat liian pienet. Nyt tilanne on korjattu lisähenkilöstöllä.

- Tällä hetkellä tilanne on hyvä, vanhempien ei tarvitse enää olla huolissaan. Virkoja on perustettu, ja pyritään niin hyvin kuin suinkin nämä lapset hoitamaan, sanoo Reumalasten hoidosta vastaava toimialajohtaja Reija Alen Keski-Suomen keskussairaalasta.

Heinolan Reumasäätiön sairaalan toiminnan päättyessä viime kesänä Keski-Suomen keskussairaalaan tuli hoidettavaksi 75 reumalasta lisää. Jyväskylän Reumayhdistyksen puheenjohtaja Kaija Haapsalon mukaan reumalasten hoitomahdollisuudet eivät edelleenkään yllä Heinolan tasolle.

- Taso ei varmaan edelleenkään ole tyydyttävä, jos ajatellaan lapsiperheitä. Puutuu yksilöllinen hoito ja perhekuntoutus. Kuntoutus ylipäätään on huonommassa mallissa, mutta luulen että ehkä vuoden kuluttua voidaan arvioida Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilannetta uudestaan, hän sanoo.

Lähteet: YLE Keski-Suomi