Opiskelijat tekivät klassikkomusikaalin

Yli 100 tamperelaisopiskelijaa yhdistää voimansa torstaina ensi-iltansa saavassa West Side Story - musikaalissa. Tampereen Pyynikkisalin lavalla esiintyy reilut 30 TAMK:n Musiikin ja Tampereen konservatorion laulajaa ja tanssijaa.

musikaalit
Näyttelijät valmistautuvat harjoitukseen lavalla.
YLE / Hanna Juopperi

Lavastusta ja puvustusta ovat olleet Eija Mozohatan mukana toteuttamassa Tampereen ammattikorkeakoulun viestinnän ja rakennusinsinöörilinjan opiskelijoita sekä Tampereen ammattiopiston vaatetusalan ja meikki-kampaajakoulu Carl Wilhem Akatemian opiskelijoita.

Musikaalin ohjaaja Markku Nenonen on tyytyväinen, kun oppilasprojektin myötä West Side Story voidaan toteuttaa koko laajuudessaan.

-Mulle on tarjottu tätä joskus aikasemmin, mutta just sillä lailla että on viisi miestä orkesterissa, eikä ole tanssiryhmää. Mä sanoin että en halua, tää on sellanen teos että jos ikinä mahdollista niin odotan hetkeä että pääsee tekemään kunnolla.

-Nyt on neljäkymmentä soittajaa orkesterissa ja 32 näyttelijää lavalla eli on se full cast. Tämä on niitä teoksia, joista tajuaa kuinka hieno se on vasta, kun se tehdään kokonaisuudessaan, Markku Nenonen hehkuttaa.

Lähteet: YLE Tampere