Intia ja Pakistan neuvottelupöydän ääreen

Intia ja Pakistan jatkavat virallisia rauhanneuvotteluja. Pakistanin mukaan maan ulkoministeri virailee Intiassa ennen heinäkuuta. Maat keskeyttivät rauhanneuvottelunsa vuonna 2008 Intian Mumbaissa tehdyn terrori-iskun jälkeen.

Ulkomaat

Intian ja Pakistanin ulkoministeriöiden edustajat päättivät tällä viikolla neuvottelujen jatkumisesta Bhutanin pääkaupungissa Thimphussa käymiensä keskustelujan jälkeen.

Intia ja Pakistan ilmoittivat torstaina, että viralliset rauhanneuvottelut maiden välillä käynnistyvät uudelleen. Pakistanin mukaan keskusteluja tullaan käymään kaikista selvittämättömistä asioista.

Yhdysvallat on patistanut molempia osapuolia jatkamaan neuvotteluja, sillä maiden väliset jännitteet vaikuttavat myös Afganistaniin ja näin ollen vaikeuttavat sen rauhanpyrkimyksiä.

Maiden väliset rauhanneuvottelut katkesivat Mumbain terrori-iskujen jälkeen vuonna 2008. Iskuissa kuoli noin 170 ihmistä. Yksi kohteista oli Taj Mahal -hienoistohotelli. Iskujen takana oli pakistanilaisen terroristijärjestön jäseniä.

Intia ja Pakistan ovat olleet jo pitkään riidoissa. Kiistaa on ollut muun muassa maiden jakamasta Kashmirin alueesta.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset