Nokia romahti seitsemään euroon

Nokian osakekurssi päätyi Helsingin pörssissä yli 14 prosentin laskuun. Microsoft-yhteistyön julkistamisen jälkeen alkanut alamäki jyrkentyi iltapäivän mittaan, ja osakkeen hinta kävi välillä jo alle seitsemässä eurossa. Päätöskurssi oli tasan seitsemän euroa, kun hinta vielä kolmisen vuotta sitten oli nelinkertainen. Edullisen kurssin takia Nokiaa on pidetty houkuttelevana yritysoston kohteena.

talous

Nokian osakekurssi lähti aamulla kymmenen prosentin laskuun, eikä esimerkiksi toimitusjohtaja Stephen Elopin keskipäivällä Lontoossa sijoittajille pitämä esitys kääntänyt suuntaa. Aiemmin Elop on välillä saanut hilattua kurssia ylös vakuuttavilla puheillaan.

Nokian osakkeen hinta on painunut jo seitsemään euroon. Kolmisen vuotta sitten osakkeesta maksettiin lähes 30 euroa, mutta sitten iskivät päälle ensin finanssikriisi ja vielä perään euroalueen velkakriisi.

Maailmantalouden ja euroalueen myllerrykset näkyivät monien muidenkin yhtiöiden kursseissa, mutta suurin osa muista on päässyt uuteen nousuun jo aikaa sitten. Nokiankin kurssi näytti lähtevän uudelle nousu-uralle noin vuosi sitten, mutta nousu tyssäsi melko nopeasti.

Houkutteleva ostos

Sijoittajat olivat etukäteen ladanneet tälle päivälle paljon odotuksia. Nokia kertoikin isoista muutoksista, mutta niiden tuloksista ei vieläkään saatu varmuutta.

Sijoittajat pettyivät ja kurssi putosi saman tien.

Nokia tekee edelleen tulosta ja sillä on paljon rahaa kassassa, mutta yhtiön pörssiarvo on alhainen. Tämän yhtälön takia Nokiaa on pidetty edullisena kohteena yritysvaltaukselle. Aiemmin on arvailtu, että Nokian ostamisesta voisi olla kiinnostunut esimerkiksi Microsoft.

Lähteet: YLE Uutiset