Marttiinilta 7000 euroa Lapin yliopistolle

Marttiini Oy on lahjoittanut 7000 euroa Lapin yliopiston varainkeruuseen. Marttiini Oy:n toimitusjohtajan Päivi Ohvon mukaan paikalliselle yritystoiminnalle on ensiarvoisen tärkeää, että paikkakunnalla on oma yliopisto ja ammattikorkeakoulu.

Marttiini Oy

– Alueen korkeakoulut tuottavat osaavia ja hyvin koulutettuja ihmisiä työelämän eri osa-alueille. Osaava ja koulutettu henkilökunta on tärkeä tekijä paikallisten yritysten kehittämistyössä, Ohvo sanoo.

Ohvon mukaan Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta on Marttiinille erityisen läheinen ja arvokas yhteistyökumppani.

– Taiteiden tiedekunnan kouluttamat designerit, muotoilijat, palvelumuotoilijat ja suunnittelijat ovat kansainväliselläkin tasolla arvostettuja ja kilpailukykyisiä. Marttiinilla on ollut ja tulee edelleen olemaan yhteistyötä taiteiden tiedekunnan kanssa, Ohvo lupaa.

Lapin yliopisto on saanut kerättyä yli miljoona euroa eli viime vuoden loppuun asetettu tavoite saavutettiin. Rehtori Mauri Ylä-Kotola uskoo, että uusi, 1,5 miljoonan euron tavoite on mahdollista saavuttaa määrätietoisella työllä. Valtion vastinrahaan oikeuttavaa varainkeruuaikaa on jatkettu kuudella kuukaudella 30. kesäkuuta 2011 saakka.

Ensimmäisen kerran yliopiston peruspääomaan kerätyille varoille saadaan tuottoa vuonna 2011, jolloin pääoman tuottoa voidaan käyttää ensimmäistä kertaa yliopiston toimintaan.

Lähteet: YLE Lappi