Uusi Karjalantalo ja Kerubi avaavat ovensa

Uudistuneet kulttuurikeskus Karjalantalo ja ravintola Kerubi avaavat ovensa viikonloppuna. Karjalaisesta kulttuurista ja ruoasta tunnettu paikka on muuttunut varsinkin musiikin, viihteen ja kansainvälisen ruoan keskukseksi.

kulttuuri
Karjalantalo kuuraisten puiden ympäröimänä Ilosaaressa Pielisjoen rannalla.
Uudistuneet kulttuurikeskus Karjalantalo ja ravintola Kerubi avaavat ovensa viikonloppuna. Karjalaisesta kulttuurista ja ruoasta tunnettu paikka on muuttunut varsinkin musiikin, viihteen ja kansainvälisen ruoan keskukseksi.

Avattava kulttuurikeskus ja Kerubi herättävät tunteita monissa joensuulaisissa, sillä aiemmin keskuskujalla toiminut ravintola Kerubi toi aikanaan paljon rock-yhtyeitä ja marginaalibändejä kaupunkiin. Kerubin suljettua ovensa tällainen tarjonta romahti.

Karjalantalossa Ilosaaressa toimi aiemmin Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö ja perinneruoistaan tunnettu ravintola Puukello.

- Kulttuurikeskus Karjalantalon myötä Ilosaari herää todella henkiin. Kerubin ohjelma ja opiskelijoiden läsnäolo tuovat elämää rakennukseen ja Karjalantalo uudistuu voimakkaasti myös sisustuksen suhteen. Remontti on tehty vanhaa kunnioittaen, mutta oleellista on ollut raikkauden ja lähestyttävyyden tuominen ravintolaan ja esiintymistiloihin. Talo ikäänkuin siirrettiin nykyaikaan, kertoo kulttuurikeskus Karjalantalon toimitusjohtaja Janne Puhakka.

Perjantaina Ravintola Kerubin avajaisissa esiintyvät Relentless, Viikate-yhtyeen sivuprojekti Koljosen Tiekiista, Kumikameli, Sotakoira ja illan päättävä Mana Mana –yhtyeen muistoa vaaliva Murheenlaakso. Lauantaita tahdittavat Kemmuru, Tuomari Nurmio, akustinen Happoradio, Mariska & Pahat Sudet sekä Elmoro. Sunnuntaina Kerubi tarjoaa väsyneille juhlijoille lepopaikan sunnuntaibrunssin merkeissä.

Uusiin tiloihin voi tutustua ilmaiseksi perjantaina ja lauantaina klo 12 alkaen, jolloin talossa on avoimet ovet.

Luvassa ennätysvilkas keikkakevät

Kerubin kevään keikkojen ennakkomyynti on hyvässä vauhdissa. Helmikuun lopulla järjestettävä ensimmäisen Komedia Kellari -klubin pääsyliput myytiin jo loppuun. Komedia Kellari tuo jatkossa kerran kuussa Joensuuhun Suomen eturivin stan up –koomikoita, joista ensimmäisenä lavalla astelee Sami Hedberg.

- Kevään keikkojen ennakkomyynti on ollut erittäin vilkasta. Kerubin ohjelma on toki aika kova, sehän käsittää käytännössä kaikki kiertueella olevat Suomen ykkösbändit ja reilun kasan kiinnostavia uusia tulokkaita, kertoo Kerubin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen

Jatkossa Ravintola Kerubi toimii myös valtakunnallisen Tiketin Joensuun toimipisteenä. Tämä tarkoittaa, että kaikki Tiketin kautta myynnissä olevat tapahtuma- ja konserttiliput ovat noudettavissa myös Kerubin tiskiltä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala