1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolumbialainen sissijärjestö vapautti panttivankeja

Sissijärjestö FARC vapautti perjantaina kaksi panttivankia. Tällä viikolla vapautettuja on nyt kolme, ja lisää odotetaan sunnuntaina.

Ulkomaat
Sissijärjestön vapauttama konservatiivipoliitikko Armando Acuña levittelee käsiään taivasta kohden saavuttuaan helikopterilla Florenciaan.
Leonardo Muñoz / EPA

Etelä-Amerikan vanhin sissijärjestö FARC palautti perjantaina poliitikon ja merivoimien sotilaan, joita järjestö piti panttivankinaan vuosista 2009 ja 2010 lähtien. Panttivangit luovutettiin Punaiselle ristille viidakossa eteläisessä Kolumbiassa.

Toinen vapautetuista, konservatiivipoliitikko Armando Acuña, vaati heti hallitusta ja aseellisia ryhmiä etsimään kansallista sovintoa. Acuñalla oli päällään puku ja kravatti, kun hänet luovutettiin.

- He sanoivat minulle, että "hän oli hyvin pukeutunut kun saimme hänet, ja me palautamme hänet hyvin puettuna", Acuña kertoi sisseistä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lisää vapautuksia?

FARC on vapauttanut nyt tällä viikolla jo kolme panttivankia, ja uutistoimisto AP:n mukaan sunnuntaille on kaavailtu kahta lisävapautusta. Sissit kutsuvat panttivankien luovutuksia humanitääriseksi eleeksi.

FARCilla on ollut tapana palauttaa vuosittain muutamia panttivankeja kasvattaakseen poliittista pääomaa. Järjestöllä lasketaan olevan vielä 15 poliisia ja sotilasta vankinaan.

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos on luvannut jatkaa edeltäjänsä lvaro Uriben tiukkaa linjaa sissejä kohtaan, eikä rauhanneuvotteluja ole odotettavissa lähiaikoina.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi