Elop: Merkittäviä henkilöstövähennyksiä

Nokian uuden suunnan paljastanut toimitusjohtaja Stephen Elop varoittaa merkittävistä henkilöstövähennyksistä, myös Suomessa. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan valtio ryhtyy heti toimiin rakennemuutoksen hoitamiseksi yhdessä Nokian kanssa.

talous
Nokian työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan Tampereella.
Nokialta poistuu työpaikkoja, koska uuteen käyttöjärjestelmään siirtyminen vähentää tuotekehittelyn tarvetta. Suomen työntekijöistä suurta osaa työllistävät nyt hiljalleen väistyvä käyttöjärjestelmä Symbian ja vasta kehiteltävä Meego. Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan jo, yhdessä Nokian kanssa, toimia rakennemuutoksen helpottamiseksi.

Stephen Elopin mukaan asiasta on keskusteltu Suomen hallituksen kanssa. Nokia ei vielä osaa sanoa vaikutuksia maakohtaisesti, saati paikkakunnittain. Epävarmuus voi jatkua pitkään, sillä vielä ei ole aikataulua sille milloin tiedot ovat selvillä – ehkä viikkojen, pahimmillaan kuukausien päästä.

Yhden arvion mukaan puhutaan tuhatmääristä. Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että Suomesta lähtee Nokian leikkausten myötä tuhansia alan työpaikkoja.

Elinkeinoministeri Pekkarinen korostaa, että Nokian tänään julkistamissa myllerryksissä on kyse ylivoimaisesti suurimmasta rakennemuutoksesta, mikä Suomessa on kohdistunut koskaan aikaisemmin uuden teknologian toimialalle.

Hän sanoi, että Nokian ylin johto on luvannut kaiken teknologiaosaamisensa ja myös jonkin verran taloudellista mukaantuloa rakennemuutostyöhön.

- Pyrkimys on, että mahdollisimman monen nokialaisen kohdalla voitaisiin löytää uusi ura ihmisille, henkilöstölle jo ennen kuin työsuhde aikanaan muutoin loppuisi, Pekkarinen sanoi.

Tavoitteeksi asetetaan myös uuden yritystoiminnan synnyttäminen.

Lähteet: YLE Uutiset