Nokia: Elop ostaa Nokiaa heti kun voi

Nokian tuore pääjohtaja Stephen Elop aikoo hankkia yhtiön osakkeita heti, kun se pörssilainsäädännön mukaan on mahdollista, vakuutetaan Nokian viestinnästä. Ennen Nokiaa Microsoftissa johtajana toiminut Elop omisti runsaasti Microsoftin osakkeita, joista hän alkoi luopua heti yhtiön jätettyään, Nokian viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist kertoo YLE Uutisille. Nokiaa Elop ei toistaiseksi omista lainkaan.

talous
Nokian uusi toimitusjohtaja Stephen Elop.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop.EPA/ Nokia

Julkisuudessa nousi kohu Elopin osakeomistuksista sen jälkeen, kun Nokian tällä viikolla julkaisemasta tiedotteesta ilmeni, ettei toimitusjohtaja omista uuden työnantajansa osakkeita lainkaan.

Nokiasta kerrotaan, että Elopilla oli Microsoftista lähtiessään runsaasti Microsoftin osakkeita, joita hän alkoi myydä heti, kun se pörssilainsäädännön mukaan oli mahdollista. Nokian viestintäpäällikön Päivyt Tallqvistin mukaan Elop on ehtinyt myydä noin 60 % Microsoft-omistuksistaan.

Nokian osakkeita Elop ei ole voinut ostaa sisäpiirisääntöjen vuoksi: kun Elop aloitti Nokian toimitusjohtajana, alkoivat hyvin pian myös keskustelut Nokian uudesta strategiasta ja mahdollisista yhteistyökumppaneista. Esillä oli varsin varhain myös Microsoftin nimi Nokian mahdollisena kumppanina, viestintäpäällikkö Tallqvist kertoo. Nokian mukaan uuden strategian valmistelu on pörssilainsäädännön perusteella estänyt Elopilta sekä Microsoftin osakkeiden myynnin että Nokian osakkeiden ostamisen.

Vastaavaa vakuutti myös toimistusjohtaja Stephen Elop, kun hän esiintyi Barcelonassa Nokian lehdistötilaisuudessa matkaviestintään keskittyvien messujen alla.

Erityisesti Elop painotti sitä, etteivät lait sallineet hänen myydä Microsoftin osakkeita ja vastaavasti ostaa Nokian osakkeita uuden strategian valmistelun aikana.

Tallqvistin mukaan Elop luopuu kaikista Microsfotin osakkeista heti, kun se pörssilainsäädännön ja Nokian oman ohjeistuksen mukaan on mahdollista. Nokian osakkeita Elop aikoo ostaa heti, kun lainsäädäntö sen sallii.

Nokia julkistaa alkukeväällä raportin, jossa kerrotaan yhtiön osakepohjaisesta kannustinjärjestelmästä - ja siis myös Elopin mahdollisesta Nokia-omistuksesta, Tallqvist kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset