Risto Autio on loukannut jalkansa vakavasti

Kansanedustaja Risto Autio on loukannut jalkansa Helsingissä viime viikolla. Kuinka vakavasta vammasta on kyse, se selviää alkuviikolla kun Autio käy magnettikuvauksissa. Aution epäonnesta kertoi ensimmäisenä nettilehti Reska.

Risto Autio
Risto Autio
Risto Autio otti kivuliaat lipat Viime viikon tiistaina. Alkuviikosta selviää joutuuko kansanedustaja ortopedin leikkauspöydälle.YLE / Pertti Lampinen

Hausjärveläinen keskustan kansanedustaja Risto Autio on jälleen sairaslomalla. Hän liukastui viime viikon tiistaina kävellessään juna-asemalle Helsingin Pasilassa.

Vasta aurattu jalkakäytävä oli jäinen ja vei pikkukengillä liikkeellä olleen Aution tantereeseen. Toinen jalka vei eteenpäin ja Risto Autio venytti elämänsä spakaatin.

Tuska oli kova, mutta siitä huolimatta Autio astui junaan ja matkasi kotiin.

Lääkärissä on selvinnyt että iso reisilihas on paukahtanut. Ilta-Sanomissa Autio sanoo, että jänne olisi saattanut repäistä irtoessaan luunpalan mukaansa.

Risto Aution sairasloma jatkuu ainakin tämän kuun 22. päivään. Jos hän joutuu leikkauspöydälle, jatkuu tauko eduskuntatyöstä huomattavasti pidemmälle.

Alkuvuodesta Autio oli sairaalahoidossa sitkeän flunssan takia.

Lähteet: YLE Häme