1. yle.fi
  2. Uutiset

Edullisempaa liikuntaa työttömille

Turkulaiset työttömät pääsevät maanantaista alkaen kaupungin kuntosaleille ja uimahalleihin aiempaa edullisemmin. Työttömien hinta puolen vuoden uimahalli- ja kuntosalikäynneille on nyt 25 euroa.

työttömyys
Nainen kävelee kuntosalin juoksumatolla.
Yle

Edun saa esittämällä alle kaksi kuukautta vanhan työttömyyspäivärahan maksuilmoituksen tai muun todistuksen työttömyydestä. Puolen vuoden liikuntakäynnit ladataan Turun kaupungin liikuntapaikoissa käytössä olevaan Liikuntakorttiin. Kortin voi ostaa liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelusta Kupittaalta tai Lausteen, Paattisten ja Petreliuksen uimahalleista.

Ensimmäisellä kerralla maksetaan latausmaksun lisäksi 4 euron korttimaksu. Työttömien puolen vuoden liikuntamaksun voi ladata myös aiemmin hankittuun Liikuntakorttiin.

Liikuntakortilla pääsee uimaan ja kuntosalille Lausteen, Paattisten ja Petreliuksen uimahalleissa, kuntosalille Kupittaan urheiluhallissa ja Varissuon jäähallissa sekä kesäaikaan uimaan Kupittaan ja Samppalinnan uimaloihin.

Liikunta auttaa arjessa

Liikuntatoimi haluaa työttömien edullisemmalla liikuntamaksulla tukea työikäisen väestön terveellisiä elämäntapoja. Aktiivinen elämä ja kokonaisvaltainen hyvinvointi työttömyysaikana edesauttavat työhön paluun onnistumista.

Liikuntatoimen pyrkimyksenä on tukea työttömien arjesta selviytymistä ja pitää työelämän ulkopuolella olevat mukana yhteiskunnan toiminnassa ja sosiaalisissa tilanteissa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi