1. yle.fi
  2. Uutiset

Kirsikkatiramisu

Marian ensimmäinen jälkiruoka on tiramisu. Tällä kertaa tiramisu maustetaan kirsikalla. Kahvi on tiramisun valmistuksessa olennainen osa.

Voita & Sokeria
Kirsikkatiramisu
YLE

Tarvikkeet:

savoiardikeksejä (Tiramisukeksejä)

kirsikkahilloa

tummaa kaakaojauhetta

Kostutusliemi:

3 dl vahvaa kahvia

0,5 dl sokeria

(Halutessasi mausteeksi portviiniä, amarettoa tai muuta likööriä)

Täyte:

750 g Mascarpone-tuorejuustoa

1 dl sokeria

4 kananmunaa

ripaus suolaa

Tee näin:

Keitä vahvaa kahvia, mausta se sokerilla ja halutessasi liköörillä tai portviinillä. Anna jäähtyä.

Erottele varovasti keltuaiset valkuaisista ja vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota erillisessä astiassa valkuaiset, joihin on lisätty ripaus suolaa. Sekoita mascarpone-juusto keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto joukkoon varovasti sekoittaen.

Kasta savoiardikeksit kahvissa ja laita ne tarjoiluvuoan pohjalle. Levitä päälle kirsikkahillo. Kaada mascarponetäyte vuokaan ja suojaa vuoka hyvin tuorekelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, sihtaa tummaa kaakaojauhetta pinnalle koristeeksi ja nauti.

Ohje: Maria Jokela

Lue seuraavaksi