1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Otso Kantokorvesta Vuoden nykytaiteen ystävä

Raadin mukaan Kantokorpi on nykytaiteen tiedon levittäjä. Hänen kirjoittamansa kritiikit ja artikkelit ovat analyyttisiä ja persoonallisia. Lisäksi Kantokorpi pani rohkeasti oman arvovaltansa likoon paljastaessaan Wäinö Aaltosen museon avatgardisti-väärennökset.

Vuoden nykytaiteen ystävä, Otso Kantokorpi Kuva: Yle

Vuoden nykytaiteen ystävän valitsee Kiasman ystävät ry. Titteli jaetaan nyt jo kuudennentoista kerran.

Yhdistys pitää Otso Kantokorpea rohkeana, kun hän kirjoitti Kauppalehdessä vuonna 2009, että Wäinö Aaltosen museon venäläisen avantgarde-näyttelyn teokset ovat väärennettyjä. Kantokorven artikkelista käynnistyi tutkinta, joka johti näyttelyn sulkemiseen ja väärennösten paljastamiseen.

Monipuolinen taiteen asiantuntija

Otso Kantokorpi on toiminut mm. Taide-lehden päätoimittajana ja kriitikkona useissa eri lehdissä. Kantokorpi on myös Yle1:n Kultakuumeen vakiokolumnisti. Kriitikkotoimensa ohella Kantokorpi on kirjoittanut lukuisia näyttelyjulkaisuja ja kirjoja.

Kirjoittamisen lisäksi Kantokorpi on kuratoinut useita, merkittäviä taidenäyttelyitä suomalaisissa taidemuseoissa ja gallerioissa. Tulevana kesänä hän kuratoi Mäntän kuvataideviikkoja ja toimii Galleria Ortonin näyttelyiden kuraattorina.

Kiasman ystävien lahjoitukset tärkeitä museolle

Yhdistyksen tehtävänä on mm. hankkia museolle tukijoita sekä lisätä nykytaiteen arvostusta Suomessa. Ystävät ovat lahjoittaneet Nykytaiteen Museo Kiasmalle huomattavan määrän merkittäviä taideteoksia arvostetuilta kotimaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Yhdistys on vapaaehtoisten nykytaiteesta kiinnostuneiden yhteenliittymä, eräänlainen museon kanta-asiakaskunta, jonka jäsenmäärä on n. 1000 henkilöä.