1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Esa Pakarinen

Matti Muhonen Esa Pakarisen roolihahmoissa

Taiteilija Esa Pakarisen syntymästä tuli 9. helmikuuta kuluneeksi sata vuotta. 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomea lähtee kiertämään Rillumarei revyy. Esa Pakarisen roolihahmoja revyyssä esittää savonlinnalainen taiteilija Matti Muhonen.

Esa Pakarinen
Matti Muhonen
Matti Muhonen lukee rillumareiuutisia Ala-Tölviön Sanomista.Yle / Paavo Koponen

Esa Pakarisen roolihahmoista kiertueella ovat mukana neiti Impi Umpilampi, Severi Suhonen ja Pekka Puupää. Näistä Matti Muhoselle läheisin ja helpoin on Severi Suhonen. Severi hauskuutti kansaa jutuilla ja lauluilla, niin kuin Matti Muhonenkin trubaduurina tekee. Läheisyys syntyy myös Pakarisen ja Muhosen pohjoiskarjalaisista juurista.

Paitsi roolihahmoja, valotetaan kiertueella Esa Pakarisen elämää. Historiikkia kertovat Esa Pakarinen Jr. ja juontaja Maarit Niiniluoto. Yksityishenkilönä Esa Pakarinen oli suoraselkäinen ja vakava herrasmies. Kun näytös oli ohi, laittoi hän naulaukkoon rooliasun myötä myös roolihenkilön. Näin aikoo tiiviin kiertueen aikana tehdä myös Martti Muhonen, jotta jaksaa tehdä tiiviin kiertueen.

Esa Pakarisen 100-vuotisjuhlakiertue alkaa Helsingistä 12.2. Varkauteen se tulee 24.2. ja Mikkeliin 11.3..Ohjelmassa on juttujen ja laulujen lisäksi myös sketsejä ja elokuvakatkelmia.

Lue seuraavaksi