1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi SkiBistro nousee vuodessa

Rukakeskus aikoo rakentaa sunnuntain vastaisena yönä maan tasalle palaneen rinneravintola SkiBistron tilalle uuden vastaavan ravintolan. Tänä keväänä Rukakeskus rakentaa alueelle väliaikaisen etappipaikan.

Rukakeskus
Matti Parviainen. Rukakeskus.
Rukakeskuksen liiketoimintajohtaja Matti Parviainen sanoo, että Bistron tilalle rakennetaan nimenomaan rinneravintola.YLE/Ensio Karjalainen

SkiBistron sesonkiajan reilusta 20 työntekijästä osa työllistyy väliaikaiseen ravintolaan.

- Bistroon hiihtolomaviikoiksi töihin hakeutuneita Rukakeskus ei pysty toistaiseksi työllistämään, sanoo Rukakeskuksen liiketoimintajohtaja Matti Parviainen.

Rakennustyöt käyntiin heti

Parviainen sanoo, että jo tällä viikolla Rukakeskus käynnistää kevytrakenteisen palvelupisteen rakennustyöt Vuosselin alueella.

- Palvelupisteeseen rakennamme vessoja ja kahvilatyyppistä palvelua. Tietenkään Bistron palvelutasoon emme yllä alueella tänä keväänä.

- Siitä kuitenkin lähdemme, että rakennamme SkiBistron uudelleen. SkiBistro on rinneravintola ja ravintolapalveluita aiomme myös jatkossa rakentaa. Tavoiteaikataulu on sellainen, että vuoden päästä hiihtolomilla meillä olisi uusi uljas Bistro pystyssä, Parviainen kertoo.

Esiintyjiä perutaan

SkiBistroon oli tulossa hiihtolomaviikkojen aikana useita tähtiesiintyjiä, muiden muassa Yö ja Jenni Vartiainen. Matti Parviainen kertoo, että useimmat esiintyjistä Rukakeskus yrittää siirtää tunturin toiselle puolelle Rukan ydinalueen ravintoloihin.

- Valitettavasti nekin ovat varanneet jo pitkälle kevääseen esiintyjänsä, joten joitakin Bistroon varattuja esiintyjiä joudumme toki perumaan.

Lähteet: YLE / Ensio Karjalainen

Lue seuraavaksi