Körtit juhlivat jälleen taivasalla

Oulussa ensi kesänä järjestettävät Herättäjäjuhlat kerää Raksilan urheilukeskukseen 30 000 vierasta. Suviseurojen jälkeen maamme toiseksi suurin uskonnollinen tapahtuma vaatii järjestäjiltä mittavia ponnistuksia.

herättäjäjuhlat
YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Herättäjäjuhlia aletaan järjestellä jo hyvissä ajoin ennen heinäkuun 8. päivän huipennusta. Tapahtumaa on toteuttamassa 13 toimikuntaa, joista jokaisella on oma tehtävänkuvansa.

Oulun Raksilan urheilukeskuksen valtaavan tapahtuman varsinaiset rakennustyöt aloitetaan juhannusviikolla, mutta suunnitelmat ovat jo pitkällä.

Rappia ja sanaa

Herättäjäjuhlien ohjelmaan kuuluu sanaa ja virrenveisuuta. Pääosassa ovat perineiseen tapaan seurat, joissa veisataan Siionin virsiä ja pidetään kestoltaan lyhyitä, "körttipastillin mittaisia" puheita.

Iltaohjelmassa on myös kulttuuria erilaisten konserttien muodossa. Iltojen musiikkikattaus vaihtelee klassisesta musiikista rappiin.

Juhlat päättyvät perinteiseen tapaan taivasalla vietettävään ehtoollisjumalanpalvelukseen ja päätösseurojen polvirukoukseen.

35 000 kuppia kahvia

Tapahtuman järjestelyyn tarvitaan 1500 talkoolaista. Vapaaehtoiset muun muassa vastaavat juhla-alueen rakentamisesta ja purkamisesta, ruokatarjoilusta, lastenhoidosta ja liikenteen ohjaamisesta.

Vapaaehtoisia rekrytoidaan parhaillaan nettilomakkeella tapahtuman kotisivuilla. Vaivanpalkaksi talkooväki saa maksuttomat ruoat ja t-paidat.

Ruokaa ja virvokkeita juhlaan on varattu runsaasti. Herättäjäväelle on varattu muun muassa 35 000 kupillista kahvia, 14 000 sotilaskodin munkkia, 10 000 limupulloa ja 1500 kilogrammaa pippurihärkää ja perunasosetta.

8.-10.7.2011 järjestettävän tapahtuman järjestelyistä vastaavat Herättäjä-Yhdistys, Oulun ev.-lut. seurakunnat ja Oulun kaupunki. Juhlien tunnus on Anna toivon kantaa.

Lähteet: YLE Oulu