Pappamopoilijoiden nallelahjoitus toi hymyn

Pappamopoilijat lahjoittivat keskiviikkona pehmoleluja Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenosastoille. Lahjoituksena saatuja pehmoleluja on pari sataa. Halavatun Papat on tehnyt jo lähes kymmenen vuotta hyväntekeväisyystyötä ja kerännyt rahaa pääasiassa sotaveteraaneille.

Teddykarhu
Halavatun papat lahjoitti pehmoleluja lapsipotilaille.

Halavatun papat ovat jälleen hyväntekeväisyysvauhdissa. Nyt kohteena ovat lastenosastot, ja lahjoituksena niille annetaan pari sataa nallea.

- Idea tuli Amerikasta, jossa moottoripyöräkerhot ovat kokoontumisajoissaan keränneet rahaa ja nalleja ja vieneet ne letkassa paikalliselle sairaalalle, pappamopokerhojen presidentti Jyrki Väänänen kertoo.

Lahjoituksia lapsille ja vanhuksille

Pappamopoilijat ovat tehneet hyväntekeväisyyttä lähes kymmenen vuotta. Rahaa he ovat jakaneet yli 400 000 euroa, pääasiassa sotaveteraaneille. Nyt pääpaino on siirtymässä lapsiin.

- Sotaveteraanien määrä vähenee ja samalla vähenee meidän antaman apumme tarve. On ihan luonnollista, että pääpaino siirtyy lapsiin, Väänänen toteaa.

Nallelahjoitus tuo hyvän mielen kaikille

Sairaalalla joukkio antoi nallekuorman lapsipotilaille veri- ja syöpätautien osastolla. Nallet otettiin vastaan hymyssä suin.

- Kyllä tämä on tosi tärkeää. Halavatun papat ovat olleet täällä aiemmin esiintymässä. Sellainen piristää sekä lapsia että heidän kanssaan täällä olevia läheisiä, sairaalassa lapsensa kanssa ollut Jussi Kauppinen sanoo.

- Osalla potilaista hoitoajat ovat hyvin pitkiä, ja kaikki mitä saadaan lääkityksen lisäksi, on hyvin tärkeää, Kuopion yliopistollisen sairaalan osastonylilääkäri Pekka Riikonen sanoo.

Lahjoitus tuo hyvän mielen myös pappamopoilijoille.

- Kyllähän tämä herättää upeita tunteita. Oli vastassa vanhus tai lapsi, niin aina kun saa jonkun hyvälle tuulelle, niin se on meille todella tärkeää, pappamopokerhojen presidentti Jyrki Väänänen sanoo.

Lähteet: YLE Savo