1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Karhu-olut

Porin Karhu-kortteliin noussee kerrostaloja

Porin oluttehtaan alueelle eli Karhu-kortteliin on suunnitteilla yhtenä vaihtoehtona tiiviisti rakennettu asuntoalue. Muun muassa tämä nousi esille aamupäivällä, kun Porin kaupunki julkisti tulevaisuuden visionsa kaupungin eri kehittämiskohteista. Kortteliin suunnitellaan paljon muutakin.

Karhu-olut
Oluttehtaan aluetta Porissa.
Uusiokäyttöä Porin oluttehtaan tiloihin on mietitty jo pitkään.Yle / Jari Pelkonen

Porin oluttehtaan alueen suunnittelu on alkamassa. Korttelista on toivottu keskeisen sijaintinsa takia muun muassa kulttuurikorttelia. Vaihtoehtoisessa suunnitelmassa alueelle haluttaisiin tiiviisti rakennettua kalliin rahan asuinaluetta.

Porin kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelän mukaan kauhukuvien rakentelu Karhu-korttelin tulevaisuudesta on mennyt vähän yli.

- Kyllä sinne niitä kerrostalojakin tulee, mutta tulee todennäköisesti paljon muutakin.

Mäkelän mukaan asuntoja tarvitaan aina. Muun käytön löytyminen on isomman työn takana.

- Toivottavasti siitä tulee elävä kaupunkimainen alue, jossa säilyy myös osia oluttehtaasta. Paikka on hieno ja herättää mielikuvia ja toiveita. Läpikäytäviä asioita on kuitenkin vielä paljon, esimerkiksi pysäköintijärjestelyt.

Jokikeskuksessa, puuvillatehtaan kauppakeskuksessa ja Karhu-korttelissa on ainekset hienoon kokonaisuuteen, Mäkelä sanoo. Ratkaisevaa suunnitelmien toteutumiselle on kuitenkin riittävän rahoituksen varmistaminen.

Tänä vuonna on jo alkamassa mm. Porin uuden uimahallin läheisyyteen rakennettava uusi kerrostaloalue.

Porin kaupunkisuunnittelu järjestää aiheesta yleisötilaisuuden tänä iltana. Tilaisuus alkaa ravintola Liisanpuistossa iltakuudelta.

Lähteet: YLE Satakunta