Teatterintekijät palkitaan Thalia-gaalassa Turussa

Toista kertaa järjestettävä Thalia-gaala palkitsee ansioituneet teatterintekijät Turussa maaliskuun lopussa. Kulttuuripääkaupunkivuoden pääareena Logomossa järjestettävä tilaisuus televisioidaan suorana YLE TV1 -kanavalla.

kulttuuri
Krista Kosonen Anna Kareninana.
Krista Kosonen Anna Kareninana.Robert Seger

Maailman teatteripäivänä, 27. maaliskuuta järjestettävän gaalan ohjelma muodostuu vuoden parhaiden teatterialan tekijöiden, produktioiden ja ilmiöiden palkitsemisesta sekä erilaisista artistiesiintymisistä.

Paikalla on lukuisia suomalaisen teatterielämän ja median vaikuttajia. Thalia-gaalan kantava ajatus on suomalaisen teatterielämän moninaisuus, alkuvoimaisuus ja kansainvälisyys.

Teatteriyleisö saa valita vuoden suosikkinäyttelijän. Suomen näyttelijäliitto on valinnut kahdeksan suosikkinäyttelijäehdokasta, joista jokainen on erityisesti vuonna 2010 tehnyt maassamme ansiokasta teatterityötä.

Äänestys alkoi keskiviikkona 9. maaliskuuta Ylen järjestämänä tekstiviestiäänestyksenä sekä internetissä Lippupiste Oy:n äänestyspalvelussa.

Turkulaisella teatteritaiteella on olennainen osa vuoden 2011 gaalan sisällössä. Logomon lavalle saapuu sekä Turun kaupunginteatterin, Åbo Svenska Teaterin, Linnateatterin, että Tanssiteatteri Erin esiintyjiä.

Turku 2011 –säätiön markkinointipäällikkö Laura Aalto näkee gaalan tuomisen Turkuun merkittävänä paikalliselle teatterielämälle.

– Tämä on kunnianosoitus Turulle paitsi Euroopan kulttuuripääkaupunkina, myös teatterikaupunkina. Turussa on pitkät perinteet ja vahva osaaminen niin ammatti-, harrastelija- kuin nuorisoteatterinkin kentällä. Tämä näkyy myös kulttuuripääkaupungin ohjelmistossa monipuolisena teatteritarjontana.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on vuoden 2011 Thalia-gaalan suojelija.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto yhteistyössä teatteri-, tanssi- ja sirkusalan järjestöjen kanssa. Mikko Rasilan ohjaaman gaalan juontaa näyttelijä Maria Sid.

Thalia-gaala televisioidaan suorana lähetyksenä YLE TV1-kanavalla.

Lähteet: YLE Turku