1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Hamina Tattoon talouskuri tiukkenee

Ensi vuoden 2012 Hamina Tattoon talous on erityisen tiukalla viime kesän tappioiden jälkeen. Vuoden 2010 Tattoon tulot eivät kattaneet menoja, vaikka lipputulot kasvoivat.

kulttuuri
Laivaston soittokunta Hamina Tattoossa 2010
Laivaston soittokunta Hamina Tattoossa 2010Yle / Raine Martikainen

Viime kesänä 20-vuotista taivaltaan juhlinut Tattoo teki lähes 75 000 euron tappiot.

Tattoo on yleensä takavuosina päässyt nollatulokseen. Taloudellisia tavoitteita on tarkistettava erityisesti konserttien osalta.

Tattoossa vieraili viime kesänä 88 000 kävijää. Lipputulojen määrä kasvoi, mutta tapahtuman tulorahoitus ei kasvanut suunnitellusti. Viime Hamina Tattoon sponsoriraha oli tiukilla.

Vasta viime kesän Tattoon jälkeen tapahtuman toiminnanjohtajaksi vanhempainvapaalta palannut Sanna Gango sanoo, että Tattoo ei ole vaakalaudalla, mutta muutoksia pitää tehdä.

- Tämä systeemi on entistä enemmän kaatunut siihen suuntaan, että matkakuluja vaaditaan järjestäjiltä. Joudumme osallistumaan näihin heidän kustannuksiin.

- Jatkossa kaikkea tullaan miettimään tarkkaan. Tapahtumien sisällöt suunnitellaan hyvin tarkkaan, että saadaan lippuja myydyksi entistä enemmän. Lipunmyyntitulothan ovat tärkein tulonlähde, Gango luettelee.

Kesän 2012 Hamina Tattoon sponsorineuvottelut on jo aloitettu. Myös soittokunnille on lähetetty kutsuja ja alustavia vastauksia on jo saatu.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi