1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brigitte Bardot

Kesä tuo tukkaan Brigitte Bardot’n

Hiusmuotoilija Marko Sutinen kertoo, että kevään ja kesän trendihiuksissa on vivahteita 60- ja 70- lukujen taitteesta. Brigitte Bardot’n ja Jackie Kennedyn naisellisuuden lisäksi hiuksissa näkyy 80-luvun pottatyyli.

Kuva: Reuters-TV

Lappeenrantalainen hiusmuotoilija Marko Sutinen sanoo, että tulevan kevään hiustrendeissä vallitsee selkeys.

- Me on menty pitkään rikotuissa leikkauksissa ja nyt on selkeyden ja siisteyden vuoro. Nykyisin trendeissä siirrytään pehmeästi toiseen suuntaan eli trendit eivät vaihdu niin äkkijyrkästi kuin ennen.

Keväällä ja kesällä hiuksiin haetaan vivahteita 60- ja 70 -lukujen taitteesta.

- Sieltä tulee tietenkin mieleen Brigitte Bardot ja Jackie Kennedy. Näistä haetaan sitä naisellisuutta ja pehmeyttä, jota hyödynnetään erilaisissa malleissa.

- Myös 80-luku tulee näkymään lyhyissä leikkauksissa, joihin tehdään näitä kasarityylille ominaisia pottajuttuja ja selkeitä rajoja.

Asiakkaan tukka leikataan tyylin mukaan

Hiusmuotoilija Marko Sutinen kertoo kulttuurin muuttuneen hiusalan koulutuksissakin.

- Ennen parturit ja kampaajat koulutettiin erikseen. Nykyisin tämä olisi mahdotonta, sillä naisilla voi olla lyhyt tukka ja miehillä pitkä.

Sutisen mukaan kampaajan tulee tietää, mitä asiakkaan hiuksille tehdään.

- Tätä korostan aina muun muassa uusille työntekijöille. Ei asiakas voi niin hyvin tietää, että mitä uutta tai erilaista hänen hiuksilleen voisi tehdä.

- Ammattilainen katsoo ensiksi asiakkaan vaatetusta ja tyyliä ja päättelee siitä, mitä lähdetään tekemään, jatkaa Marko Sutinen.