1. yle.fi
  2. Uutiset

Suklaabrownie

Marian ateriakokonaisuuden kruunaa suussasulava suklaabrownie. Kakku saa vetäytyä mielellään yön yli ja tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa.

Voita & Sokeria
Suklaabrownie
YLE

Tarvikkeet:

150 g tummaa suklaata

150 g voita

3 kpl kananmunia

2,5 dl sokeria

ripaus suolaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl pekaanipähkinöitä

50 g Daim-suklaata

Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Tee näin:

Sulata tumma suklaa sekä voi joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa varovasti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Rouhi pekaanipähkinät ja Daim-suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti nostellen suklaa-voiseos, vehnäjauhot, ripaus suolaa sekä pähkinät ja Daim-suklaa palat.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mutta mielellään yön yli, jotta kakku on helpompi leikata.

Tarjoa suklaa-brownie huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Ohje: Maria Jokela

Lue seuraavaksi