Hyppää sisältöön

Nettikommentoijat ovat keskustelleet Japanin varautumisesta kriiseihin

Fukushiman ydinvoimalassa sattui maanantaiaamuna uusi räjähdys ja voimalasta nousi valkoista savua. Nettikommentoijat ovat ymmällään Japanin pelastustoimista ja ovat keskustelleet muun muassa Japanin varautumisesta kriisitilanteisiin.

Kaksi miestä ohitti tsunamin pystyyn heittämän auton Kamaishin kaupungissa 13. maaliskuuta. Kuva: EPA

Nimimerkki Neutroni selittää mittakaavaa.

"Japanissa on 130 miljoonaa ihmistä tungettu likimain Suomen kokoiselle alueelle. Sille porukalle ei energiaa voi tuottaa millään tuulimyllyillä tai risupaketeilla! Uusia hiilivoimaloitakin tarvittaisiin sadoittain korvaamaan nykyiset liki 60 ydinvoimalaa."

Nimimerkki Tollanen kommentoi varautumista.

"Japanissahan oli varauduttu kaikkeen ja erityisesti maanjäristyksiin. Voimalat oli maailman toiseksi turavallisimmat (turvallisimmat on Suomessa) ja silti kävi näin.Mahdoton tapahtui taas."

Nimimerkki mure ei pidä suomalaisasiantuntijoiden asenteesta.

"Kaiken kaikkiaan surullinen katastrofi. Ihmettelen vain sitä vähättelyä mitä Suomalaiset "asiantuntijatkin" saarnaa. Aivan kuin siellä olisi hommat hallussa vaikka ei lähellekään hallinnassa."

Nimimerkki mummelipummeli arvostelee tiedotusta.

"En todellakaan luota japanin tiedoituksiin, ehkä siksi kaunistellaan asioita,että kansa pysyisi rauhallisena. Tokio kun menee paniikkiin siinä sitä tekemistä sitten on..."

Nimimerkki Tuuli, aurinko ja aallot on huolissaan pelastustoimien onnistumisesta.

"Ihminen ei usko, ennen kuin joutuu itse kokemaan - ei se usko edes näitä kuvia. Ei ole ihan pieni asia evakuoida satoja tuhansia ihmisiä mahdollisen ydinlaskeuman alta, järjestää majoitusta ja ruokaa - kun samaan aikaan pitäisi auttaa ja pelastaa satoja tuhansia muita, jotka ovat jääneet tsunamin alle."

Nimimerkki Pro Olkiluoto listaa ongelmat.

"Japanissa sattui sitten se pahin skenaario mikä ydinvoimalaa voi kohdata: Maanjäristys, sitä seurannut hyökyaalto ja tulva. Näiden seurauksena sähkönjakelun keskeytyminen ja varavoimajärjestelmän pettäminen."