1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesiliukumäki

Peurunkaan 120 metriä vesiliukumäkeä

Peurungan uuden kylpylän ja liikunta- ja kongressihallin rakentaminen alkaa jo tässä kuussa. Nykyinen kylpylä- ja liikuntakupoli puretaan, ja tilalle tulee uusi rakennus. Sen maamerkiksi tulee 15 metriin nouseva vesiliukumäen torni.

Peurungan tuttu kupoli katoaa remontissa Kuva: YLE Keski-Suomi / Riikka Pennanen

Uuteen kylpylään on suunnitteilla Pohjoismaiden pisin vesiliukumäki. Sen pituudeksi tulee yli 120 metriä. Uudisrakennuksen laajuus on noin 7500 neliömetriä.

Sisäliikuntatilaa uuteen halliin tulee kahden lentopallokentän verran ja muita liikuntatiloja sekä kuntosaleja rakennetaan kaikkiaan neljä, joista yhdessä on huomioitu erityisesti liikuntaesteiset. Aulatilojen yhteyteen rakennetaan myös täysin uusi 4–6-ratainen keilahalli ja 140-paikkainen ravintola.

Kylpylän on määrä valmistua ensi joulukuussa ja liikunta- ja kongressitilojen ensi vuoden alkupuolella. Rakentamisen ajan kylpylä on suljettu, mutta liikuntapalveluja järjestetään muissa tiloissa.

Kylpylähotelli ja kuntoutus Peurunka on valinnut Skanska Talonrakennuksen kohteen pääurakoitsijaksi.

Lisäksi Peurunka ja Skanska Talonrakennus ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen vapaa-ajan asuntojen toteuttamisesta Peurungan alueelle. Asunnot toteutetaan huoneistohotellin periaatteella.