Hamulan koulu saa väliaikaiset tilat

Kolmensadan oppilaan Hamulan koulu Siilinjärvellä saa väliaikaistilat koulun pihapiiriin sijoitettavasta väliaikaisrakennuksesta. Siilinjärven kunnanhallitus päätti kokouksessaan maanantaina hankkia koulunkäyntiä varten tilapäisen rakennuksen Cramo Finlandilta ilman kilpailutusta, sillä laajaan tarjouskilpailuun ei ole aikaa.

Hamula, Siilinjärvi

Hamulan koulussa on kärsitty sisäilmaongelmista jo vuosia useista remonteista huolimatta. Viimeisimmät laajat korjaustyöt tehtiin viime kesänä.

Helmikuussa käyttökieltoon jouduttiin laittamaan käsityöluokat ja liikuntasali, ja jo aiemmin terveydenhoitajan ja iltapäiväkerhon toiminnat siirrettiin pois siipirakennuksessa olevista tiloista. Siilinjärvi aloitti helmikuussa suunnittelutyön pysyvän ratkaisun saamiseksi Hamulaan.

Kunnanhallitus esittää lisäksi valtuustolle, että se myöntää vajaan 140 000 euron rahan väliaikaistilojen hankintaan sekä reilut 53 000 euroa tämän vuoden vuokriin. Tavoitteena on aloittaa koulutyö väliaikaistiloissa ensi syksynä.

Suunnitelman mukaan koulun nykyisissä tiloissa järjestettäisiin kuitenkin edelleen ruokailu sekä taitoaineiden opetus.

Koulun henkilökunnan oireilu sisäilmaongelmien takia on pahentunut viime syksyn ja alkuvuoden aikana. Osa opettajista ei pysty toimimaan nykyisissä tiloissa ollenkaan, ja henkilökuntaa on myös sairauslomilla.

Lähteet: YLE Savo