Sairaanhoitajapula iski Pohjois-Karjalaan

Sairaanhoitajapula on rantautumassa toden teolla maakuntaan. Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymässä on tällä hetkellä avoinna parikymmentä sairaanhoitajan viransijaisuutta.

sairaanhoitajat
Hoitaja katsoo potilastietoja tietokoneelta.
Yle

Työhönottaja Markus Hirvonen kertoo, että talvi sujui hyvin, mutta kevään tullen sijaistilanne on selkeästi heikentynyt:

- Selkeästi uutta on se, että sairaanhoitopiiri on saanut yleensä kesäajaksi vakanssit täyteen. Kiertokulkuahan on niin, että sairaanhoitajia valmistuu, he menevät kesäksi jonnekin töihin ja syksyllä heille mietitään uusi työpaikka.

- Vuosia me on pystytty kaikki työllistämään, mutta nyt on sellainen tilanne, että kaikki valmistuvatkin ovat jo lupautuneet jonnekin töihin. Meille pääsääntöisesti kylläkin, mutta silti jää jonkin verran paikkoja täyttämättä. Vielä kovasti töitä tehdään, jotta näin ei kävisi, toteaa Markus Hirvonen.

Määräaikaisia sairaanhoitajia tarvitaan Pohjois-Karjalan keskussairaalassa muun muassa sisätautien vuodeosastoille ja heräämöön.

Sairaanhoitopiiri, Joensuun kaupunki ja Helli houkuttelevat sairaanhoitajia Pohjois-Karjalaan yhteisosastolla valtakunnallisilla Sairaanhoitajapäivillä, jotka järjestetään loppuviikosta Helsingin messukeskuksessa.

JOSEK esittelee osastolla puolisotyöpaikkoja, myytäviä yrityksiä ja asumista.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala