1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. autoilijat

Kyttäyskeikka: liikennevaloissa punainen on hittiväri

Hämäläinenkin kuski pitää värikkyydestä, eikä tyydy ajamaan vain vihreitä päin. "Vanhat vihreät" kuuluvat asiaan ja pienkuormaajalla voi ajaa miten vain.

autoilijat
Auto ajaa päin punaisia
YLE / Mari Siltanen

8.55 Saavun risteykseen ja asettaudun lumipenkan taa, jotta en näkyisi niin helposti. Kaivan esiin lehtiön ja lyijykynän. Kaikki ajavat vain vihreillä.

8.59 Ensimmäinen viiva tukkimiehenkirjanpitoon. Oransseilla mentiin.

9.05 Jumankekka! Punaisia päin meni farmariauto ja kiihdytti vielä risteyksessä. En edes muista heti vetää yhtä viivaa lisää, sillä ärsyttää niin paljon.

9.15 Meni kymmenen minuuttia sääntöjen mukaan. Punaisia päin kipittelevät sauvakävelijät avaavat virran oransseja päin ajaville.

9.25 Juuri ennen suoraa radioraporttia kiroilen kovaan ääneen punaista päin kiihdyttävää autoilijaa. Jalankulkijat tuijottavat. Onneksi en ollut lähetyksessä.

9.26 Päästän suustani lievän kirosanan lähetyksessä, sillä taas mentiin ja reippaasti punaisia päin.

9.32 Otan kameran esiin ja sihtailen valoihin päin. Jollain työmaalla on kai väki myöhästyvää sorttia. Kaksi minikuormaajaa ja yksi isompi kuormaaja ajavat kuljettajiensa avustuksella huoletta punaisista läpi. Eivätkö ne juuri olisi helppoja pysäyttää?

9.45 Kerään kamat ja tarkistan puumerkit. Viidenkymmenen minuutin testin aikana risteyksestä meni yhteen suuntaan noin 170 autoa, joista yksitoista ajoi punaisia päin. Niin sanotuilla vanhoilla vihreillä kuskeista ajoi kuusi ja punaisia päin viisi.

9.46 Yritän mennä suojatielle vihreillä, mutta kääntyvä auto kaasuttaa nenän edestä. Kuskilla on puhelin korvalla.

Lähteet: YLE Häme / Mari Siltanen

Lue seuraavaksi