1. yle.fi
  2. Uutiset

Kynttilät palavat Japanin katastrofin muistoksi

Myös Oulussa ja Raahessa muistetaan Japanin luononkatastrofin uhreja ja kunnioitetaan fukushimalaisia, jotka taistelevat ihmisten pelastamiseksi. Samalla mielenosoittajat vaativat Suomea luopumaan ydinvoimasta.

Fukushiman prefektuuri
Mielenosoittajia Oulussa
YLE

Ympäristöjärjestöt kehottavat kansalaisia osallistumaan mielenosoituksiin useilla paikkakunnilla 15.3.2011. Oulussa kynttilämielenosoitus kokoontuu kaupungintalon eteen kello 18.00-20.00. Raahen mielenosoitus järjestetään samaan aikaan Härkätorin puistossa.

MIelenosittajat muistavat Japanin luonnonkatastrofin uhreja ja kunnioitavat niitä, jotka parhaillaan taistelevat Fukushimassa ihmisten pelastamiseksi. Mielenosittajien mielestä Fukushiman ydinonnettomuus osoitti koko maailmalle ydinvoiman vaarallisuuden.

Mielenosoituksessa vaaditaan, että uusille reaktoreille ei saa antaa lupaa, luvan saaneita reaktoreita ei pidä rakentaa ja Suomen on luovuttava ydinvoimasta. Kynttilämielenosoituksen järjestävät Greenpeace, Natur och Miljö, Luonto-Liitto, Maan ystävät ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi