1. yle.fi
  2. Uutiset

Kynttilät tuikkivat Japanin katastrofin uhreille

Eri puolilla Suomea muistetaan Japanin katastrofia kynttilämielenosoituksissa. Helsingissä Kiasman edustalle kokoontui kello 18 noin 500 ihmistä. Sieltä väki jatkaa eduskuntatalolle. Kulkue osoittaa kunnioitusta Japanin maanjäristyksen ja tsunamin uhreille. Samalla osoitetaan mieltä ydinvoimaa vastaan.

Kotimaan uutiset
Ihmisiä eduskuntatalon rappusilla kynttilärivistön takana
YLE
Ihmisiä eduskuntatalon rappusilla kynttilärivistön takana
Ympäristöjärjestöt ovat järjestäneet illalla ydinvoiman vastaisia mielenosoituksia eri puolilla Suomea. Järjestöt halusivat näin muistuttaa ydinvoiman riskeistä. Helsingissä mielenosoitus keräsi poliisin mukaan viitisensataa mielenosoittajaa.

Kiasman eteen kokoontuneille jaettiin kynttilöitä niille, joilla ei ollut omaa kynttilää. Koska kyseessä on muistotilaisuus ja kunnianosoitus ydinturman kanssa työskentelevien puolesta, iskulauseita ei huudella.

Mukana oli kuitenkin joitakin banderolleja. Esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton julisteessa luki. "Suomi - Pohjolan Japani?".

Ympäristöjärjestöillä on kynttilämielenosoituksia myös useilla muilla paikkakunnilla, muun muassa Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Porissa ja Kemissä.

Kynttilämielenosoituksen järjestävät Greenpeace, Natur och Miljö, Luonto-Liitto, Maan ystävät ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi