1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Salme ja Asko Raukovaara palkittiin Oulu-mitalilla

Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.12.2010 myöntää Salme ja Asko Raukovaaralle Oulu-mitalin n:o 37. Mitali myönnettiin tiistaina yhteisesti molemmille heidän elämäntyöstään kilpatanssin, tanssitaiteen ja tanssinopetuksen hyväksi.

Oulu
Myös Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen esiintyvät Telemarkin  juhlagaalassa.
Telemark Team

Salme ja Asko Raukovaaralle on myönnetty Oulu-mitali. Mitali on järjestyksessä 37 ja se annettiin yhteisesti molemmille heidän elämäntyöstään kilpatanssin, tanssitaiteen ja tanssinopetuksen hyväksi.

Salme ja Asko Raukovaaran työ Telemark ry:n päävalmentajina sen perustamisesta vuodesta l965 lähtien ja laajemminkin työ kilpatanssin ja tanssitaiteen saralla on tehnyt Suomea ja Oulua tunnetuksi maailmalla. Heidän kouluttamansa tanssijat ovat kilpailleet ja menestyneet niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. He ovat innostaneet suuren joukon nuoria tanssiurheilun ja –taiteen pariin.

Numeroitu Oulu-mitali voidaan myöntää oululaiselle henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ansioista tieteen, urheilun, taiteen tai muun kulttuurityön alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä yhteiskuntaelämässä tai merkittävistä valtakunnallisista tai kansainvälisistä saavutuksista.

Oulu-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Riitta Helevä ja se valmistui kaupungin 385-juhlavuoden kunniaksi. Ensimmäinen Oulu-mitali myönnettiin 1989. Viimeisimpiä mitalin saajia ovat olleet eduskunnan puhemies Paavo Lipponen, maakuntajohtaja Pentti Lampinen ja Oulun Lipon kunniapuheenjohtaja Jussi Malmi.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi