1. yle.fi
  2. Uutiset

Sotilasläänin Oltermanni-hiihto vie koko yön

Kolmisensataa Puolustusvoimien hiihtäjää kilpailee Pohjois-Karjalassa perinteisessä Oltermannin hiihdossa. Itä-Suomen Sotilasläänin järjestämän viestikilpailun pituus on noin sata kilometriä ja vie keskiviikon ja torstain välisen yön.

hiihtolajit

Oltermannin hiihto on Pohjois-Karjalassa järjestyksessään kuudeskymmeneskuudes.

Oltermannin hiihtoon on ilmoittautunut tänä vuonna yhteensä 18 joukkuetta. Yön yli hiihdettävään viestikilpailuun osallistuvat Itä-Suomen Sotilasläänin alueen joukko-osastot ja reserviläispiirien joukkueet.

Tämä puolustusvoimien vanhin kisa on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1951.

Oltermannin Hiihto on säilynyt lähes samankaltaisena koko historiansa ajan. Osallistuvien joukko-osastojen hiihtojoukkueen vahvuus on nykyään korkeintaan 15 miestä, joista 11 on hiihtäjiä.

Viestiä viedään yöaikaan pareittain osuudelta toiselle suunnistaen ja rastien kautta hiihtäen. Reitin pituuden tulee olla 70–106 km, ja kilpailu hiihdetään sotilassuksin ja sotilasvarustuksessa. Joukkueiden on kuljetettava mukanaan joukko-osaston komentajan kirjoittama viesti Oltermannille.

Vaikka kaikkien joukkueiden tavoitteena on voitto ja voittajalla ojennettava Oltermannin sauvaa, tärkeintä on kuitenkin viestin perille tuominen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi