1. yle.fi
  2. Uutiset

Kent Hämeenlinnassa: tanssia kesäsateessa

Ruotsalainen Kent-yhtye veti Hämeenlinnan Wanajafestivaleilla viileän keikan tihkuvassa kesäsateessa. Yhtyeen elektropohjainen rockpoljento sai sadetakkiyleisön tanssimaan niin, että savipohjainen nurmikenttä notkui.

viihde
Kent
Kent ei kerännyt sateisena lauantai-iltana samalla tavalla väkeä lavan eteen kuin Eppu Normaali perjantai-iltana.YLE Miki Wallenius

Sen verran melankolista oli ruotsalaisen Kent-yhtyeen sävelkulut, että Wanajafestivalin yläpuolelle ajatuneet pilvet alkoivat ropsia vettä lauantai-iltana sillä siunaaman hetkellä kun yhtye laittoi shownsa käyntiin.

Kent tarjosi kesäsateessa tyylikkään viileän shown, jota ryydittivät joka kappaleen henkeen laaditut valot.

Kentin kitaravetoiselle musiikille on tyypillistä selkeä, suora, paikoin hyvinkin elektroninen biitti, joka sai helposti noin parikymppisistä nuorista koostuneen yleisön tanssimaan Linnanpuiston nurmikolla.

Savipohja antoi sen verran periksi, että koko kenttä notkui.

Laulaja Joakin Berg ei paljon ottanut kontaktia suomalaisyleisöön. Moi ja kiitos tulivat suomeksi. Muuten hän tyytyi kertomaan muutaman kappaleen nimen ja ihmettelemään benjihyppääjiä.

Yleisö sai kuulla hittikappaleista muun muassa Vy från ett luftslott, När Det Blåser På Månen, Om Du Var Här, Kärleken Väntar ja tietenkin tuoreelta kesäalbumilta kappale Skisser För Sommaren.

Kentin soitto oli paikka paikoin hyvinkin elektronista, kun basisti Martin Sköld siirtyi syntesoijan pariin ja rumpali Markus Mustonen käynnisti sähkörummut.

Hämeenlinnassa ei vastaavaa valoefektien ja isojen rockkappaleiden juhlaa ole kuultu kesäyössä sitten 1990-luvun Giants Of Rock -tapahtumien.

Väkeä ykköslavan edustalla oli vähemmän kuin perjantaina Eppujen esiintyessä.

Lähteet: YLE Häme / Miki Wallenius

Lue seuraavaksi