1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huoltajuuskiistat

Suomalais-venäläinen huoltajuuskiista taipuu draamaksi

Maailman ääriin -tv-elokuvaa kuvataan Lappeenrannassa. Draama käsittelee suomalais-venäläisen perheen elämää avioeron ja huoltajuuskiistan myötä. Moniosaisen tv-elokuvan ohjaa Vladimir Shevelkov ja elokuvassa nähdään myös suomalaisia näyttelijöitä, kuten Ria Kataja ja Marja Packalen.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n projektipäällikkö Juha-Pekka Ruokonen seuraa mielissään Maailman ääriin -kuvauksia Lappeenrannan rautatieasemalla. Hän kuvaa projektia suureksi.

- Venäläisten ja suomalaisten väliseen paikalliseen yhteistyöhön on tämän myötä saatu jälleen uusi kulttuuriala mukaan.

- Ensi syksynä tämän moniosaisen tv-elokuvan pitäisi olla valmis. Neuvottelut ovat vielä kesken sen suhteen, että näytetäänkö tämä myös Suomessa.

Ei politiikkaa vaan ihmissuhdekiemuroita

Maailman ääriin -draaman pääosassa on perhe, jonka muodostaa suomalainen mies, venäläinen vaimo ja heidän tyttärensä. Pariskunta eroaa tytön ollessa kuusivuotias ja ajautuu huoltajuuskiistaan.

- Elokuvassa on samanlaisia kohtauksia ja tapahtumia kuin tosielämässäkin. Tuotantoryhmän mukaan tämä ei kuitenkaan ole poliittinen kannanotto vaan kertomus ihmissuhteista, sanoo Juha-Pekka Ruokonen.

Mittava kuvausryhmä Lappeenrannassa

Juha-Pekka Ruokonen kertoo kuvausryhmään kuuluvan noin viisikymmentä venäläistä ja parikymmentä suomalaista. Valtaosa näyttelijöistä on tullut Pietarista, mutta suomalaisiakin näyttelijöitä on mukana.

- Tunnettuja suomalaisia ovat esimerkiksi Ria Kataja ja Marja Packalen. Paikallisia harrastajia on myös mukana tuotannossa.

Tv-elokuvaa kuvataan Lappeenrannassa yhden viikon ajan. Kohtauksia kuvataan muun muassa rautatieasemalla, käräjäoikeudessa ja ydinkeskustassa.

- Tämä ryhmä on niin suuri, että se kyllä näkyy tämän viikon ajan kaupunkikuvassa. Joku onnekas saattaa myös päästä sattumalta elokuvatähdeksi, naurahtaa Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n projektipäällikkö Juha-Pekka Ruokonen.