Matkailuneuvonnasta ympärivuotista

Lappeenrannan matkailuneuvontapalveluita kehitetään ympärivuotisiksi ja neuvontapisteitä tulee lisää ympäri kaupunkia. Selvityksen mukaan tämänhetkinen matkailuneuvonta tavoittaa vain murto-osan kasvavista turistimääristä.

matkailu
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan matkailuneuvontapisteitä halutaan muuttaa ympärivuotisiksi, koska matkailuneuvonta ei tavoita nykyisellään kaikkia turisteja.

Tällä hetkellä Lappeenrannan ainoa ympärivuotinen matkailuinfo sijaitsee keskustassa Maakuntagallerian tiloissa. Kesällä neuvontapiste sijaitsee myös linnoituksen hiekkalinnassa. Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n suunnitelmissa on lisätä myös neuvontapisteiden määrää ympäri kaupunkia.

Jo tulevaksi kesäksi Lappeenrannan vilkkaimpiin turistikohteisiin on tulossa lisäksi myös neuvontalaitteita, jotka toimivat kosketusnäyttöperiaatteella.

Jatkossa alueen matkailutarjontaan pääsisi tutustumaan esimerkiksi Venäjän rajalla ja hotelleissa esitteiden lisäksi kuvaruutujen välityksellä. Talvikaudella neuvontapisteitä voisi hyödyntää esimerkiksi ostoskeskuksissa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala